ТАМПА БЕЙ ЛАЙТНИНГ – Ню Джърси Девилс 3:1
(1:0, 0:0, 2:1)
В серията: Тампа Бей печели с 4:1
* Никита Кучеров вкара 27-ия гол за кариерата си в плейофите, а Андрей Василевски направи 26 спасявания за успеха, с който Тампа Бей спечели серията от Източната Конференция на НХЛ. 19-годишният Михаил Сергачов стана най-младият хокеист в историята на Лайтнинг, вкарал гол в плейофите. Раян Калахан се разписа на празна врата. Кайл Палмиери беше точен за Ню Джърси, а Кори Шнайдър отрази 35 удара. В следващия кръг Тампа Бей Лайтнинг ще играе с победителя от двойката Бостън – Торонто.

ВАШИНГТОН КЕПИТЪЛС – Кълъмбъс Блу Джакетс 4:3 след прод.
(1:1, 2:1, 0:1, 1:0)
В серията: Вашингтон води с 3:2
* Никлас Бекстрьом вкара втория си гол в мача 11:53 минути след началото на оувъртайма и Вашингтон поведе с 3:2 в плейофната серия на Източната Конференция. Брейдън Холтби направи 39 спасявания. Евгени Кузнецов и Ти Джей Оши също бяха точни за Кепитълс. Мат Калвърт и Оливер Бьоркстранд вкараха за Кълъмбъс, а Сергей Бобровски отрази 25 удара. Шестият мач от серията ще се играе в Кълъмбъс на 24 април (вторник) от 2:00 часа рано сутринта българско време.

Бостън Бруинс – ТОРОНТО МЕЙПЪЛ ЛИЙФС 3:4
(0:2, 2:2, 1:0)
В серията: Бостън води с 3:2
* Тайлър Бозак и Джеймс ван Риймсдайк се разписаха в рамките на 1:19 минути през втората третина, а Торонто намали изоставането си в плейофната серия на Източната Конференция. Конър Браун и Андреас Йонсон също бяха точни, а Фредерик Андерсен направи 42 спасявания. Джейк ДеБръск и Шон Курали вкараха за Бостън. Патрис Бержерон се завърна в игра за Бруинс, след като пропусна един мач заради контузия. Туука Раск започна титуляр на вратата на „мечките“, но след двата бързи гола на Бозак и Ван Риймсдайк беше заменен от Антон Худобин в средата на втората третина. Раск допусна четири гола от 13 удара, а Худобин отрази и осемте удара към вратата си. Бостън е домакин на шестия мач от серията, който ще се играе във вторник от 2:00 часа сутринта българско време.

Източник: Хокейни новини

ПРОГРАМА, РЕЗУЛТАТИ И КЛАСИРАНЕ В НХЛ