ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НИ БУКМЕЙКЪР ТУК!

Латвийският олимпийски комитет лансира идея за санкции срещу спортисти, която може сериозно да повлияе върху изолацията на Русия и Беларус в сферата на спорта.

Латвийците обявиха, че ще лишават от държавно финансиране всички, които се състезават в турнири с руснаци и беларуси.

Ако бъде възприета от други спортни федерации, идеята може да се окаже тежък удар по опитите да бъде разрешено на спортисти от Русия и Беларус да участват на Олимпиадата в Париж догодина.

От Международния олимпийски комитет направиха предложение за това, а Украйна заплаши с бойкот и призова изолацията на двете страни да бъде тотална.

В последната година редица индивидуални спортове също забраниха участници от Русия и Беларус, като в последно време санкциите започнаха да падат.

WINBET – Ранно изплащане, Бонус Колонка и още много изненади в Спорт! (18+)

Колоездачите Том Скуинш и Крист Нейландс, както и тенисистките Елена Остапенко, Даниела Висмане и Дария Семенистая са сред най-изявените спортисти, които попадат под рестрикциите.

През февруари тази година министърът на образованието и науката на Латвия Анда Чакша обяви недопустимостта за държавна финансова подкрепа за спортисти, които участват в същите турнири като представители на Русия и Беларус.

В споразумението се посочва, че кранчето спира независимо от статута и правилата на състезанието, както и решенията на международните спортни федерации.

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram
Присъединете се в канала 
ТУК