Армен Назарян даде пресконференция след Европейското първенство в Рига, което приключи преди няколко дни. "Никой няма запазено място в отбора. Затова няма да обявя състезателите, които ще участват на трите олимпийски квалификации следващия месец. Всеки борец трябва да знае, че мястото му не е гарантирано и може да бъде сменен", каза Назарян.

Двукратният олимпийски шампион обясни и защо, според него сега състезателите носят повече бронзови медали, отколкото златни, както бе преди години: "Всички бяха много добре подготвени, но не могат да си повярват. Освен това повечето се борят да вземат няколко точки, а след това гледат да ги запазят без да атакуват. Изключение правят Даниел Александров и Константин Стас. Дори и да са взели 4 точки, например, тръгват отново и отново в атака. Защото може да си взел 5 точки, но да загубиш с 5:6."

Именитият ни борец изрази и разочарованието си от "тежкия" Любомир Димитров, който загуби рано. "Елис Гури, който единствен има квота за олимпиадата, също падна рано, сякаш не се беше събудил, не успя да влезе в състезанието", каза още Армен.

Първата олимпийска квалификация е в Зренянин, Сърбия от 14 април. Там финалистите печелят квоти за Рио. На втората в Улан Батор седмица по-късно, първите трима вземат визи на игрите, а на последната в Истанбул /6-8 май/ квоти ще получат отново финалистите. Жените вече започнаха лагер в Самоков.