Мачът на легендите в снукъра между Рони О`Съливан и Джими Уайт ще се проведе при засилени мерки за сигурност. Събитието е тази вечер в столичната зала „Триадица“. Демонстративният двубой ще бъде охраняван от повече от първоначално предвидените полицаи, както и от частна фирма за сигурност. Зрителите ще бъдат щателно проверявани преди да влязат в залата.

Звездите на на вечерта Рони О`Съливан и Джими Уайт пристигат по обяд от Лондон. Пред ВИП-а на летище София ще ги очакват две лимузини, които ще ги отведат до хотела им. По време на престоя си в София Ракетата е поискал да се храни с риба и салата, а Уайт не е предявил специални претенции.

"И аз нямам изисквания. Ще си ям вкъщи и ще отида със собствената кола до залата", пошегува се българският играч Никола Кемилев, който извоюва правото да излезе срещу О`Съливан преди Мача на легендите.

"Не се притеснявам, че се изправям срещу легенда в спорта. Искам да се насладя, това е изключителна възможност за мен", добави Кемилев.

От 17:30 часа в „Триадица“ ще започне презентацията на книгата на Ракетата - „Бяг“, а след час той ще изпие по чаша шампанско с играчите и притежателите на Ultra VIP билети от зрителите. Останалите фенове ще бъдат пуснати по трибуните в 19:30 часа, а в 20 започва срещата на Кемилев с О`Съливан, която ще бъде съдийствана от Пролетина Величкова.

След нея двама късметлии от публиката ще получат правото да изиграят един фрейм на двойки с легендите. После Рони О`Съливан и Джими Уайт ще получат 10 минути почивка преди да започнат своята битка в 4 от 7 фрейма.

Aко времето позволява, в ранни зори в събота шефът на родния снукър Олег Велинов ще заведе Ракетата на разходка до Витоша. Около 10 часа снукър звездата ще поеме с ескорт от две коли с охрана за Букурещ, където ще има два демонстративни мача с настоящия световен шампион Стюарт Бингам.

Билетите за шоуто в София са изкупени. Поради големия интерес два дни преди мача пък организаторите пуснаха 100 допълнителни пропуски, които също бяха разпродадени. Мачът ще се излъчва директно по БНТ HD от 20 часа.

Петкратният световен шампион в снукъра Рано О`Съливан за трети път ще играе пред българска публика. Англичанинът дойде за първи път през 2011 г. за демонстративен мач с Джак Лисовски, а през 2013-а взе участие в ранкинг турнира "България Оупън".