Разследването на смъртта на Диего Марадона и изтеклите в медиите данни от аутопсията не спират да предизвикват различни тълкувания. Затова и адвокатът Марио Баудри, който представя сина на Божията ръка – Диегито, е поискал от прокуратурата в Сан Исидоро незабавното арестуване на четирима човека и обвиняването им в убийството на легендарния футболист. Както е известно, световният шампион за 1986 г. почина на 25 ноември 2000 г. на 60-годишна възраст.

Winbet - победата е на върха на пръстите! (18+)

Диегито, който е син на Марадона от връзката му с Вероника Охеда, и неговият адвокат обвиняват в убийство докторите Леополд Луке и Нанси Форлини, психиатъра Агустина Косачов и психолога Саллос Диас.

Освен това Баудри твърди, че адвокатът на Диего Марадона – Матиас Морла, заедно с братовчед си Максимилиан Помагра и сестра си Ванеса, незаконно са присвоили собствеността върху най-печелившите отрасли в бизнеса на футболната легенда.

„Очевидно е, че Марадона първо е лишен от всичкото си имущество, запазени марки и дори собственото си име. След това е оставен на произвола на съдбата и на собствените си сили. Наети са медицински лица, които не са имали знанията и уменията да се справят със състоянието на Дон Диего, но са имали една единствена цел – да му попречат да потърси помощ от семейството си.

„Тези медицински лица са му давали предписаните лекарства, но и други – незаконни, както и наркотици. Целта е да се влоши състоянието му и да се предизвика бърза естествена смърт. След смъртта на Марадона единственото, което ги интересуваше, бяха неговите имиджови права и запазените марки. Те са прехвърлени на компания, създадена от хората, за които се предполагаше, че ще се грижат за него, но въобще не го направиха“, обяви Марио Баудри.