Футболният агент Уили Макей разкри някои притеснителни моменти около фаталния полет, при който клиентът му Емилиано Сала загина във водите на Ла Манша в края на януари.

Сега върху Макей се хвърля голяма част от вината за трагедията, тъй като именно той е наел самолета за аржентинския нападател.

Winbet - най-голямото разнообразие от пазари! (18+)

„Сала беше зарязан. Оставиха го сам да решава въпросите около полета си. Оказа се, че в Кардиф на всички им е все едно. Никой с нищо не се заема. Направо удивително! Те бяха готови да платят за него 17 милиона евро, но след това го зарязаха сам в хотела. Той сам трябваше да си поръчва билети и да се занимава с полети.“

„Според мен в Кардиф работят непрофесионално. Сега всички търсят жертвен козел. Опитват се да хвърлят цялата вина върху мен и летеца. Твърдят, че причината е пилотска грешка. Ние просто избрахме възможност за полет на Емилиано. Когато поръчвате такси, не питате дали шофьорът има лиценз за тази дейност. Не мисля, че трябва да се търси виновник. Всичко е една трагична случайност“, коментира Макей пред „Би Би Си“.

Кардиф веднага контрира и извади на показ разменени текстови съобщения с Емилиано Сала, в които клубът предлага да му организира редовен полет до Франция. Футболистът обаче отказва, тъй като Уили Макей вече бил уредил самолет.