През уикенда семейството и приятели на Емилиано Сала го придружиха в последния му земен път. Погребението на трагично загиналия 28-годишен футболист бе в родния му град Прогресо. Сред стотиците близки и съграждани на Сала бе и мениджърът на Кардиф Нийл Уорнък.

Нала - кучето на играча, също си взе последно сбогом. В социалните мрежи се появиха снимки на домашния любимец на Емилиано, който чака пред сградата, в която е погребението.

Няколко дни преди да открият тялото на нападателя сестра му Ромина публикува снимка на Нала, която гледа през прозореца. Посланието "И Нала те чака..." разчувства мнозина.

Емилиано Сала е бил много близък с кучето си. Според Daily Mirror Нала е била една от причините за връщането на футболиста в Нант след трансфера в Кардиф. Сала е подготвял заминаването на кучето за Уелс.

Тялото на играча бе транспортирано в Аржентина в петък (15 февруари), седмица след като бе открито във водите на Ламанша. Нападателят загина, след като самолетът, с който летеше към Кардиф, за да се присъедини към местния клуб, изчезна от радарите.

Операцията по откриването на машината и на следи от двамата пътници продължи близо 2 седмици и с помощта на дарения от колеги на футболиста.

Тялото на пилота Дейвид Ибътсън все още е в неизвестност.