Бразилската звезда на Барселона Дани Алвес е убеден, че Байерн може да бъде отстранен. Първата среща от полуфиналите в Шампионската лига завърши 0:4. "Невъзможно е само дума, която слабите хора използват, за да живеят по-лесно в света, който им е даде, а не да се стремят да използват силата, която притежават, за да го променят, пише философски Алвес в Туитър. - Невъзможното не е факт, а възможност, то е мнение. Невъзможно не е твърдение, а предизвикателство. Невъзможното е възможност. Невъзможното е временно. Нищо не е невъзможно”.

Жерар Пике също е 100% сигурен, че Барселона може да направи исторически обрат."Уверени сме. Трябва да не допускаме голове, да вкараме поне едно ранно попадение и да се борим докрай. Ние играем за клуб, който никога не се предава”, заяви Пике. Той припомни успеха над Байерн с 4:0 през 2009 година, но призна, че сега нещата много са се променили.

„Бихме ги с 4:0 през 2009 година, но сега те са различен отбор. Сега са много по-добри, с различен треньор и други играчи. Сега са много по-добри. Ние трябва да отворим играта, да притежаваме топката и да играем бързо. В последните години доказахме, че можем да победим всеки. Ако всичко потръгне в наша полза, тогава имаме шанс", заяви мъжът на Шакира.