Карло Анчелоти не изключва възможността в бъдеще да наследи Хосеп Гуардиола начело на Байерн. 55-годишният настоящ треньор на Реал (Мадрид) би желал да води клуб и от германската Бундеслига в своята кариера.

Италианският специалист бе запитан дали не може да последва съдбата на Шаби Алонсо, който преди две години даде интервю за Sport Bild и след това се озова в гранда от Мюнхен. „Аз съм суеверен. Байерн е велик отбор”, отговори Анчелоти в интервюто си за немското списание преди предстоящите срещи с Шалке 04 от 1/8-финалите в Шампионската лига.

Що се отнася до немския език, италианецът не се притеснява ни най-малко. „Щом Джовани Трапатони го научи, и аз мога”, продължава 55-годишният треньор заиграването с темата Байерн, който липсва в голямата визитка на италианеца.

„Бундеслигата е израснала силно и е на едно ниво с първенствата в Англия и Испания. Това обяснява защо Германия спечели световната титла. Техниката се подобри. Атмосферата също много ми харесва”, споделя още Анчелоти.

„Ще ни липсват Хамес Родригес, Рамос, Пепе и Модрич. Стилът на Шалке 04 се промени. Шалке играе солидно и затова ще е по-сложно от миналата година (б.р. тогава Реал спечели с 6:1 в Гелзенкирхен и си осигури класирането за 1/4-финалите още след първия мач). Това е стил на италиански треньор. Ди Матео опитва като всички италианци да прави защитата по-сигурна”, коментира италианецът предстоящите сблъсъци с „миньорите”.