Българският голмайстор на Авелино Андрей Гълъбинов отбеляза 15-ото си попадение през този сезон в италианската Серия "Б" и помогна на тима си да постигне класическа победа с 3:0 над Реджина. Мачът беше от предпоследния 41-и кръг, а националът ни и съотборниците му запазиха шанс да се преборят за място сред първите осем в крайното класиране и да играят плейоф за влизане в Серия "А".

Гълъбинов, който се разписа за България в контролата с Канада в петък (1:1), влезе на смяна за Авелино в 55-ата минута и в 75-ата вкара второто попадение в срещата. Само 3 минути след това обаче той напусна терена принудително, след като почувства болки и се наложи да бъде заменен от Ладриер.

Останалите голове за успеха над Реджина вкараха Фабро в 33-ата и Чиано в 79-ата минути. След победата Авелино е на 10-ата позиция с 59 точки - 2 по-малко от 7-ия и 8-ия, съответно Сиена и Специя. Гълъбинов и компания имат шанс да се класират за плейофите за влизане в Серия "А", но трябва да постигнат задължителна победа в последния кръг срещу Падова като гост и да чакат добро развитие на мачовете на конкурентите.