Министерството на спорта на Обединеното кралство се противопостави на Суперлигата и обяви, че се подготвя закон, който да спре местните клубове от участие в турнира, пише The Athletic.

Това ще става като се забрани издаването на лицензи на клубове, които  участват в турнири, които не са признати от местната футболна асоциация. Такъв е случаят с новия турнир, който Реал (Мадрид) и Барселона опитват да създадат.

"Отбелязваме решението на Европейския съд относно Суперлигата. Опитът за създаване на отделен турнир беше определящ момент в английския футбол и беше широко осъден от фенове, клубове и правителство.

Тогава взехме драстични мерки. Скоро ще въведем законодателство, което ще попречи на клубовете да участват в подобни състезания в бъдеще“, се казва в изявление на Министерството на културата, медиите и спорта на Обединеното кралство.

Тази реформа беше замислена още през 2021 г., когато Манчестър Юнайтед, Манчестър Сити, Ливърпул, Арсенал, Челси и Тотнъм искаха да се присъединят към Суперлигата