Английският национал Калъм Хъдсън-Одой от Челси стана първият футболист от Висшата лига, дал положителен тест за COVID-19. Той е проявил симптоми на лека простуда в понеделник сутринта и оттогава не е тренирал. Футболистът се чувства добре и се надява скоро да поднови занимания с отбора.

Всички служители на “сините“, които скоро са били в тесен контакт с играчите, ще бъдат изолирани в съответствие с мерките. Тези, които не са били в близост до Хъдсън-Одой, ще могат да се върнат на работа до няколко дни. Част от тренировъчния центъра на "сините" ще бъде затворен за достъп. Очакванията са, че 1/8-финалният реванш от Шампионската лига срещу Байерн, който трябва да се играе другата седмица, ще бъде отложен.

Съобщението за състоянието на Хъдсън-Одой и новината, че мениджърът на Арсенал Микел Артета е заразен с коронавирус, провокира спешна среща на Висшата лига. Днес ще бъде решавано дали шампионатът ще бъде прекратен заради пандемията от смъртоносната болест. Вчера беше обявено, че мачовете ще продължат да се провеждат, но сега обстановката е усложнена с новото развитие.

Winbet - победата е на върха на пръстите! (18+)

В същото време стана ясно, че защитникът на Манчестър Сити Бенжамен Менди е поставен под карантина. Французинът е изолиран, след като стана ясно, че член на неговото семейство е бил диагностициран с коронавирус. По програма утре „гражданите“ трябва да играят с Бърнли, но провеждането му зависи от изхода на днешната среща на Висшата лига.

Вчера стана ясно, че трима футболисти на Лестър са със симптоми на коронавирус и са изолирани. Всички играчи и служители на тима бяха тествани, като се очакват техните резултати.