Европейската антидискриминационна организация FARE потвърди, че е събрала и ще предостави доказателства за прояви на расизъм от страна на българските привърженици по време на изминалата европейска квалификация срещу Англия. Председателят на организацията Пиара Поуър обясни, че след това УЕФА ще трябва да решава какво да прави.

“Имахме наши наблюдатели на мача и тяхната роля в случая е главна, защото те ще са отбелязали проблемите и събрали доказателства за това, което всички видяхме по телевизията - коментира Поуър, цитирана от “Дейли Мейл”. - Не поставяме под въпрос факта, че имаше мащабна проява на расизъм и сега това ще бъде доказателството, от което УЕФА се нуждае, за да започне законово оправдано разследване на българите”.

“Част от доказателствата ще бъдат предоставени от нас, а други ще са от телевизията, която излъчи двубоя - продължи началникът на FARE. - Ето защо не може да се говори за липса на доказателства. Беше доста шокиращо да видим това, имайки предвид какво се обсъждаше преди срещата, какво внимание беше обърнато на българските фенове и предупрежденията, които бяха отправени към тях от страна на футболисти и официални лица. Изглеждаше, че българските запалянковци бяха решени да се покажат във възможно най-лоша светлина.”

Нашата квалификационна група за Евро 2020