„Националният отбор на една страна е институция. Тази институция в понеделник беше срината”. Това коментира журналистът на NOVA Борислав Борисов.

В понеделник вечерта  националният ни отбор загуби от Англия с 0:6. Мачът от квалификациите за Европейското първенство през 2020 г. се изигра на Националния стадион „Васил Левски”.

„На стадиона се чуха викове „оставка”. Това обаче е акт, който освобождава даден човек от отговорност. Сега не е време за подобни действия”, заяви Борисов. 

Winbet - победата е емоция! (18+)

Заради расистки скандирания мачът беше прекъсван два пъти.  

 „Това, че сме обвинени в расизъм трябва да бъде обяснено от гледна точка на Англия. Те имат този проблем, знаят го и се борят за разрешаването му. Въпросът е, че те направиха изявлението си на стадион „Васил Левски”, с националния си отбор. Те направиха това заради собственото си общество”, коментира спортният журналист.

„Имаме задържани 10 лица, като 6 от тях не са имали в себе си документ за самоличност. 4 от 6-тимата са фенове на гостуващия отбор. Те са задържани в района на стадиона, във видимо нетрезво състояние. За вчерашния ден няма регистрирани материални щети”, посочи комисар Радослав Стойнев, началник „Охранителна полиция”, СДВР.