Треньорът на Лацио Еди Рея обяви, че не е очаквал загуба от Лудогорец с 0:1 в Лига Европа и призна, че Фелипе Андерсон е изпълнил дузпата без да има разрешение за това.
 
„Започнахме предпазливо, а Лудогорец пресираше много добре. Съперникът игра много организирано и показа, че за две години е натрупал впечатляващ опит“, заяви Рея пред „Скай Италия“.
 
„Имахме 4-5 положения за гол, но не ги вкарахме. Откровено не очаквахме такъв резултат и трябва да отидем в България и да обърнем нещата в наша полза“, призна треньорът на Лацио.
 
„Преди всеки мач обявявам двама души за изпълнението на дузпи. Този път определих Лукас Билия и Мирослав Клозе. Въобще нямах планове Фелипе Андерсон да бие. След случилото се извиках Билия и му поисках обяснение. Изглежда Андерсон е бил обзет от ентусиазъм, след като е спечелил дузпата, и затова е взел топката да бие“, допълни 68-годишният специалист.
 
„Той обаче нямаше нужната концентрация за подобна ситуация. Билия трябваше да го спре, но подобни неща се случват във футбола и много дузпи са изпускани. Ние направихме греши на терена, а Лудогорец се справи добре и ги наказа“, коментира наставникът на италианския тим.
 
Еди Рея обясни и защо е направи пет смени в състава в сравнение със загубата с 1:3 от Катания в неделя. „Направих промените, тъй като Серия „А“ е важна за нас. В първенството водим борба за класиране в евротурнирите и трябва да уважа тази битка. Имам група от 24 играчи и някои от тях трябва да получат почивка.“