Антонио Вутов подписа 4,5-годишен договор с италианския Удинезе. Младият ни талант даде и първото си интервю след трансфера.

"Щастлив съм от подписването и от нещата, които се случиха. И най-вече, че дойдох в Италия. Надявам се възможно по-бързо да се оправят документите в УЕФА и да започна да тренирам и играя", каза юношата на Локомотив (Мездра) и "Левски" пред БНТ.

Веднага след като всичко беше оформено, Вутов заедно с агента Стоян Орманджиев и семейството си изгледа на живо срещата от турнира за Купата на Италия на новия си отбор срещу Интер (Милано). Домакините сразиха "нерадзурите" с 1:0 и ги изхвърлиха.

Антонио бе желан от Удинезе още през лятото, но тогава заминаването му бе отложено. През април 2012-а роденият в Мездра талант направи дебют за мъжкия отбор на "сините". Вутов се превърна в най-младият футболист на "Левски", като се появи в игра на 15 години и 307 дни и счупи рекорда на легендата Георги Соколов.

В момента той е част от юношеския национален отбор до 19 години, а при набор 1996 е и капитан. Във всички юношески формации има 34 мача и 3 гола.

Твърди се, че трансферната сума е около 500 000 евро. При определени условия - брой мачове, голове и т.н., Левски ще получи повече, а също така клубът си запазва процент от следваща продажба.