ИГРАЙ ГЕЙМ БЛИЦ 2 И СПЕЧЕЛИ ЗЛАТНА ТОПКА ОТ СТОИЧКОВ - ТУК!

АПОЕЛ (Никозия) излезе с официална декларация във връзка с решението на Апелативния съд към Кипърската футболна федерация да запази наказанието от четири месеца на треньора Рикардо Са Пинто.

От изявлението на 28-кратните шампиони не става ясно дали 51-годишният португалски специалист ще остане на поста си въпреки потвърденото наказание. Именно от това зависи назначаването на Станимир Стоилов за треньор на АПОЕЛ (Никозия).

Топ Коефициенти за Спортни Залози!

Клубът признава, че е изчерпал всички възможности за редуциране на санкцията и обяви, че предстоящият в събота вечерта мач с Кармиотиса е приоритет. Очакванията са след него да бъде взето еднозначно решение, свързано с треньорския пост - раздяла със Са Пинто и привличане на Стоилов или оставането му на поста. Ако се стигне до оставането на португалеца, докато санкцията е в сила, помощникът му ще води АПОЕЛ. 

ТЕКСТЪТ НА ДЕКЛАРАЦИЯТА НА АПОЕЛ (НИКОЗИЯ)
Решението на Апелативния съд да не намали 4-месечното наказание на нашия треньор Рикардо Са Пинто, въпреки че бяха изложени всички факти, не ни удовлетворява. Най-вече защото доказва това, което споменахме в нашето съобщение след решението на спортния арбитраж. С други думи – по казусите, засягащи АПОЕЛ, органите на Футболната федерацията на Кипър прилагат цялата си строгост, докато за други отборите решенията са по-леки. Това се доказва и в настоящия случай, тъй като в състава на Апелативния съд явно е имало разногласия за запазване на присъдата или решение за нейното намаляване.
Вече сме изчерпали всички налични процедури за редуциране на санкцията. След унищожителното наказание на нашия треньор от органите на Федерацията наш приоритет е това да окаже възможно най-малкото въздействие върху отбора. Продължаваме да сме съсредоточени върху нашите цели и мача срещу Кармиотиса в събота.