Системата за продажба на билети за световната квалификация между Аржентина и Боливия, която е в четвъртък в Буенос Айрес, се срина.

След стартирането на онлайн продажбата 64 хиляди човека чакаха своя ред да получат един от 17-те хиляди билета, отпуснати за мача. Час по-късно бройката на желаещите да си купят входен талон нарасна на цели 230 000 души.

Winbet - победата е емоция! (18+)

„Аржентина не помни такъв интерес!“, пишат местните медии.  

Това ще е първият мач, в който Меси и неговите съотборници ще играят в родината си като шампиони след триумфа в Копа Америка. Това ще бъде и първият мач в Аржентина с публика на стадионите след година и шест месеца заради пандемията от COVID-19.

„Ето ви двете причини за огромния наплив. Нормално е – народът е зажаднял да види на живо отново Меси. И иска да посрещне и него, и останалите момчета като истински шампиони на Южна Америка“, пишат още в Аржентина.

Цените на билетите (22 евро са най-евтините и 99 евро - най-скъпите) са почти недостъпни за обикновените работници в страната, която се намира в голяма финансова криза. И въпреки това желанието на повечето хора да отидат на стадиона е огромно.