Националният отбор по футбол на Аржентина ще участва в Копа Америка. Страната трябваше да бъде домакин на надпреварата, но заради многото новозаразени с COVID-19 Южноамериканската конфедерация КОНМЕБОЛ отне домакинството от Аржентина и го даде на Бразилия, а това породи много спорове, като „кариоките' намекнаха, че ще бойкотират турнира.

Аржентинската футболна асоциация изрази недоволството си, но въпреки това увери, че националният тим ще вземе участие в тазгодишното издание на Копа Америка.

„Аржентинският национален отбор потвърждава участието си в Копа Америка 2021. Благодарение на огромните усилия на Аржентинската футболна асоциация, която предостави всичко необходимо, за да се гарантира всяко едно изискване в този труден период, през който преминаваме, националният отбор ще пътува до Бразилия, за да играе турнира. Всички ще работим заедно, за да преодолеем това премеждие, което за съжаление засяга всички южноамериканци“, се казва в официалното прессъобщение на Аржентинската асоциация.