Бразилия потвърди домакинството на Копа Америка през това лято. Това стана със специално съобщение в „Туитър“ на генерал Луис Едоардо Рамос, който е шеф на кабинета на президента Жаир Болсонаро.

Мачовете ще се играят на „Маракана“ (Рио де Жанейро), „Мане Гаринча“ (Бразилия), „Арена Пантанал“ (Куяба) и Естадио Олимпико“ (Гояниа). Самият турнир остава в рамките на предварително обявения времеви период (13 юни – 10 юли). Двубоите ще се играят пред празни трибуни.

Изборът на стадионите е направен така, че да не се пречи на провеждането на бразилското футболно първенство, което няма да бъде прекратено по време на Копа Америка.

Както е известно, Копа Америка трябваше да се проведе през 2020 г. в Аржентина и Колумбия. Турнирът беше отложен с една година заради пандемията от COVID-19. На 20 май Колумбия беше лишена от домакинството заради безредиците в страната срещу управлението на президента Иван Дуке Маркес. На 30 май Аржентина се отказа от приемането на мачовете заради нарастващия брой случаи на заразени жители на страната и въведения нов локдаун.