Защитникът на френския национален отбор Рафаел Варан официално обяви оттеглянето си тима.

Световният шампион от 2018 година направи това с емоционално обръщение в социалните мрежи и потвърди новината на вестник “Льо Паризиен” от по-рано днес.

29-годишният защитник на Манчестър Юнайтед признава, че от няколко месеца обмисля решението и допълни, че се гордее с всичко постигнато.

Публикацията на Варан в Instagram:

Да представлявам нашата велика страна в продължение на десетилетие беше най-голямата чест в живота ми. Всеки път, когато носех тази специална синя фланелка, изпитвах огромна гордост. Задължението да дам всичко, да играя със сърцето си и да побеждавам всеки, да стъпя на терена. Мислих за това няколко месеца и реших, че е подходящият момент да се оттегля от международния футбол“.

Като дете си спомням, че гледах тима Франция от 1998 година - този отбор, тези играчи, които ни накараха да изпитаме неописуеми емоции. Мечтаех да се справя като нашите герои и 20 години по-късно имах едно от най-добрите преживявания в живота си, което ме накара наистина да се гордея. 

Донесохме купата у дома!! Никога няма да го забравя. Все още изпитвам всяка една емоция, която имах онзи ден - 15 юли 2018 г. Това беше един от най-великите и запомнящи се моменти в живота ми.

Тази победа никога нямаше да бъде възможна без подкрепата на Дидие Дешан, на всеки от членовете на ръководството и на нашия щаб през годините, на моите съотборници, които защитаваха нашата фланелка във всеки един от нашите мачове.