Въпреки серията от терористични атентати в Париж председателят на Европейския парламент Мартин Шулц не се страхува за провеждането на първенството на Стария континент следващото лято във Франция от 10 юни до 10 юли.

„Франция е ангажирана и в Сирия и затова ще засили осъществяването на своята цел. Като цяло обаче не трябва да има притеснения. Мерките за сигурност ще бъдат достатъчни”, заяви Мартин Шулц пред немската телевизия WDR 2 във връзка с Евро 2016 във Франция.

В същото време президентът на организационния комитет на Евро 2016 Жак Ламбер също не мисли за евентуално анулиране на първенството, каквито спекулации се появиха след атентатите в Париж.

„Самото поставяне на въпроса за анулирането на Евро 2016 вече налива вода в мелницата на терористите. Нивото на риск наистина се повиши през януари, а сега още веднъж. Не виждам обаче повод да смятаме, че ситуацията ще се влоши още повече до началото на Европейското първенство. Ще вземем всички необходими мерки за сигурност. Сигурността на стадионите е много добра. Ако има риск, той е повече при спонтанните събирания по улиците“, каза Жак Ламбер.