ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НИ БУКМЕЙКЪР ТУК!

Манчестър Юнайтед в навечерието на Коледа съобщи очакваната от няколко месеца новина за продажбата на 25% от акциите на клуба на британския богаташ сър Джим Ратклиф срещу 1,25 милиарда паунда. От клуба уточниха, че собственикът на фирмения конгломерат „Инеос“ ще инвестира допълнителни 237 милиона паунда в „червените дяволи“.

Веднага се появиха информации за мащабна селекция, която Юнайтед се очаква да направи през януарския прозорец. Феновете започнаха доволно започнаха да потриват ръце, очаквайки завръщането на славните успехи от времето на сър Алекс Фъргюсън. Трансферният гуру Фабрицио Романо обяви, че три от целите са крилото на Борусия (Дортмунд) Дониел Мален, нападателят на Щутгарт Серу Гираси и таранът на РазенБалшпорт (Лайпциг) Тимо Вернер.

Вестник „Сън“ добави още пет имена към списъка. Това са Виктор Осимен (Наполи), Френки де Йонг (Барселона), Серж Гнабри (Байерн), Гонсало Инасио (Спортинг Лисабон) и завръщане на вратаря Давид де Хеа. Испанският страж в момента е без отбор, след като напусна „Олд Трафорд“ през лятото.

Топ Коефициенти Всеки Ден за Всички Мачове!

Всички тези прогнозни сделки обаче най-вероятно няма да се случат през януари, твърди ВВС. Авторитетната медия съобщава, че договорът за продажбата на 25% от акциите на Манчестър Юнайтед може да бъде ратифициран едва в срок от 6-8 седмици, което означава през февруари, когато януарският трансферен прозорец ще бъде затворен.

Така „червените дяволи“ ще трябва да разчитат на финанси от мажоритарните собственици от фамилия Глейзър, ако искат да се подсилят през януари. Почти сигурно мениджърът Ерик тен Хаг ще бъде принуден да действа на трансферния пазар според настоящия бюджет на клуба, след като в предишните три трансферни прозореца той похарчи 400 милиона паунда за нови играчи. Най-вероятно ще се взимат играчи под наем, както нидерландският специалист вече процедира с вратаря Джак Бътланд, халфа Марсел Забицер и нападателя Вут Вегхорст през миналия януари и със защитника Серхио Регилон и халфа Софиян Амрабат през лятото.

Ако иска да да купува играчи, Тен Хаг ще трябва да са раздели с част от играчите си. Най-лесно изглежда той ще се съгласи да продаде Джейдън Санчо и Антони Марсиал. И за двамата има кандидати, готови да ги привлекат. Счита се, че сър Джим Ратклиф е готов да посочи изхода на „Олд Трафорд“ на Каземиро, Антони, Рафаел Варан, Хари Магуайър, Андре Онана и Бруно Фернандеш. Той обаче ще има силата да направи това едва след ратифицирането на сделката по придобиване на 25% от клуба.

Изтеглете мобилното ни приложение БЛИЦ СПОРТ ОТТУК!