Холандският шампион Аякс загуби първи точки този сезон, след като завърши 2:2 при гостуването си на аутсайдера ВВВ Венло в среща от третия кръг на Ередивизи.

През първото полувреме двата тима не успяха да си отбележат гол. Веднага след почивката в 47-ата минута домакините успяха да поведат в резултата след гол на нигерийският нападател Ахмед Муса, възползвал се от чудесна асистенция на сънародника си Майкъл Учебо. В 60-ата минута ВВВ Венло увеличи аванса си, след като Марсел Меувис асистира за второто попадение в мача на Ахмед Муса за 2:0. В този момент нещата за Аякс изглеждаха повече от трагични и не се виждаше как играчите на Франк Де Бур ще успеят да се доберат до точката. Въпреки всички грандът от Амстердам показа класа и успя да изравни в рамките на 120 секунди. В 68-ата минута дошлият това лято от Твенте Тео Янсен вкара след подаване на датския национал Кристиан Ериксен за 2:1. Минута по-късно пък дошлият от АЗ Алкмаар исландски национал Колбей Сигторсон изравни за 2:2 след асистенция на бранителя Тоби Алдервейрелд. До края на мача гостите установиха натиск, но така и не успяха да стигнат до победно попадение. В друга среща от кръга АЗ Алкмаар разби у дома НЕК Ниймеген с 4:0.

След ремито Аякс остана на второ място със 7 точки след лидера Твенте, където се подвизава българският национален вратар Николай Михайлов. Тимът от Еншеде ще остане едноличен водач след този кръг, като единствен отбор с 3 победи и 9 точки. В последния мач от кръга АДО Ден Хааг приема ПСВ Айндховен, където играе друг български национал Станислав Манолев.

ВВВ Венло - Аякс 2:2
1:0 Ахмед Муса (47), 2:0 Ахмед Муса (60), 2:1 Тео Янсен (68), 2:2 Колбейн Сигторсон (69)

Класирането в Ередивизи ТУК!