Българският треньор на Хайдук (Сплит) може да напусне поста си тази вечер и да поеме Кайзерслаутерн. Бившият национал, който на 29 март ще навърши 46 години, трябва да пристигне утре на “Фриц Валтер Щадион”, твърдят немските медии.
 
Хърватските издания са още по-категорични. Балъков в четвъртък ще бъде представен като треньор на “червените дяволи”. Очаква се тази вечер българинът да води за последно Хайдук в Адриатическото дерби с Риека. Преди дни Бала получи ултиматум да спечели мача или ще бъде уволнен. Ръководството на тима от Сплит дори вече е набелязало заместник на българина – Мишо Кръстичевич.
 
В Хърватия опровергават информацията на “Билд”, че Кайзерслаутерн ще трябва да плати на Хайдук неустойка в размер на 1 милион евро. Според местните медии такава клауза липсва в договора на Балъков и ръководството на сплитчани би се съгласило да пусне българския специалист, а не да му изплати дължимите 4 заплати. Преди време, когато Бала беше вариант за треньор на Херта, се появиха информации, че в контракта му с Хайдук има клауза, според която може да напусне по всяко време при предложение на тим от Бундеслигата.