Барселона постигна изразителна победа с 6:1 при визитата си на Реал Сосиедад в мач от 27-ия кръг на Примера дивисион. Двубоят бе исторически за капитана Лео Меси, който изиграя своя мач номер 768 за каталунците и постави рекорд за най-много мачове в историята на Барселона. В тези двубои Меси е реализирал 663 гола, заедно с 287 асистенции. Аржентинският гений е 34 трофея с Барселона в този период.

Меси се разписа на два пъти днес, а толкова вкара и Серджио Дест. Дембеле и Антоан Гризман добавиха по едно попадение. За Реал Сосиедад се разписа Андер Беренечеа.

След като двата тима си размениха по едно много опасно положение, каталунците взеха превес и стигнаха до гол. В 37-ата минута Дембеле получи топката на близка дистанция, но Ремиро спаси. При добавката на Гризман обаче вратарят нямаше как да реагира. 

Две минути преди почивката Барселона наклони сериозно везните в своя полза, отбелязвайки втори гол в мача. Този път точен бе американският национал Сержиньо Дест, който направи 2:0 и даде комфортна преднина на своите. Това бе дебютен гол за защитника в Ла Лига. 

Американецът реализира втори гол в мача след центриране на Алба отляво - 3:0.

Winbet - истинската тръпка от победата! (18+)

В 56-ата минута нещата за Реал Сосиедад станаха катастрофални. Лионел Меси ознаменува паметния за него ден с поредния си гол за испанския гранд. Бускет изведе по отличен начин аржентинеца, който се измъкна от отбраната на домакините и с лекота успя да насочи топката покрай вратаря Ремиро за 4:0.

В 71-ата минута Дембеле направи 5:0 след самостоятелна акция и удар с левия крак. Почетното попадение за домакините бе дело на юношата на тима Андер Баренечея тринадесет минути преди последния съдийски сигнал.

В 89-ата минута Меси получи топката от алба и веднага я прати в мрежата за крайното 6:1.

РЕЗУЛТАТИ, ГОЛМАЙСТОРИ И КЛАСИРАНЕ В ЛА ЛИГА