Голямата звезда на Барселона капитан на тима Лионел Меси излезе с гневно изявление по повод решението за намаляване на заплатите на играчите със 70%, докато клубът и футболът като цяло е поставен в условия на борба с пандемията от коронавирус.

Аржентинецът сръчка ръководството за това, че едва ли не е поставило ултиматум на играчите и ги е задължило да намалят възнагражденията си, които са сред най-високите не само в Испания, но и в цяла Европа, а заплатите заемат около 60% от годишния бюджет на каталунския гранд.

Winbet - победата е емоция! (18+)

"Ние не само, че бяхме съгласни, но и го обсъдихме преди от клуба да ни го предложат. Даже ще направим така, че останалите служители да не намаляват възнагражденията си, а да получават 100%, докато нещата са такива. Ние, играчите, винаги сме подхождали  с разбиране и сме помагали на клуба, често по своя инициатива. Не разбирам защо постоянно има хора, които ни гледат под лупа и ни поставят под натиск за нещо, което знаят, че ще направим", попита гневно Меси в социалните мрежи.

Припомняме, че преди време аржентинецът скочи остро и на спортния директор Ерик Абидал, които оправда уволнението на предишния треньор Ернесто Валверде с това, че някои играчи не го харесват и не са давали 100% от себе си заради него. Тогава Меси побесня и каза, чер няма да позволи той и съотборниците му да плащат за чужди грешки.

ВСИЧКО ЗА КОРОНАВИРУСА - ТУК!