Барселона уволни треньора Роналд Куман посред нощ и само няколко часа след загубата с 0:1 от Райо Валекано като гост в мач от междинния 11-ия кръг на Примера дивисион.

Новината е беше очаквана заради слабото представяне на каталунците. Предполагаше се обаче, че Куман ще остане на поста си поне до гостуването на Динамо в Киев от Шампионската лига на 2 ноември.

1000 лева Oнлайн казино Бонус от efbet

58-годишният специалист пое Барса в тежък момент през 2020 г., когато се отказа от работата си като селекционер на националния отбор на Нидерландия.

През миналия сезон Барселона спечели купата на Испания, а в Шампионската лига достигна до 1/8-финалите. От началото на настоящия шампионата каталунците са спечелили 15 точки от 11 изиграни мача и заемат девето място в класирането, а в Шампионската лига имат само 3 т. в група „Е“, след победа над Динамо (Киев) и загуби от Бенфика и Байерн.

В официалното съобщение на Барселона става ясно, че Куман ще се сбогува с отбора по-късно днес на клубната база. Управата все още не е обявила името на заместника на нидерландеца.

Според испанските медии се обсъждат три варианта. Фаворит е бившият играч на тима Шави Ернандес, който работи в Катар. Другите са на треньора на дубъла Сержи Бархуан и на наставника на аржентинския Ривър Плейт Марсело Гаярдо.