Барселона е близо до привличането на Сесар Аспиликуета и Андреас Кристенсен от Челси без пари през лятото, след като настоящите им договори изтичат в края на сезона.

В момента „сините“ от Лондон не може да преговарят за нови контракти с играчите си поради санкциите, наложени на Роман Абрамович от правителството на Великобритания, а според ESPN каталунците се надяват да се възползват от сложната ситуация в английския тим.

Аспиликуета желае да премине на „Камп Ноу“, но към договора му с Челси има опция за автоматичното му продължаване с една година, която все още може да бъде задействана.

Междувременно Кристенсен е много близо до присъединяването си към испанския гранд, след като е договорил личните си условия с каталунците.

Заради санкциите срещу Абрамович Челси няма право да участва в каквато и да е трансферна дейност - не може да привлича нови футболисти или да договаря нови договори с настоящите играчи. Клубът не може да има никакви приходи и не му е позволено да продават фенски артикули или билети за мачове.