Собственикът на Челси Роман Абрамович, който се отказа от управлението на клуба, предоставяйки го на благотворителната фондация на клуба, попадна под ударите на Европейския съюз.

Ограничителните мерки засягат 15 физически лица и 9 търговски субекта, а в това число попада и собственикът на Челси.

На включените в този списък лица са замразени активите, забранява им се да пътуват на територията на съюза, няма да могат да преминават транзитно през територията на ЕС, както и да влизат в страните-членки.

Winbet - победата е емоция! (18+)

„Роман Абрамович е руски олигарх, който има продължителни и близки връзки с Владимир Путин. Той е имал привилегирован достъп до президента и е поддържал добри взаимоотношения с него. Тази връзка с руския лидер му е помогнала да поддържа своето богатство. Той е мажоритарен акционер на стоманената компания „Евраз“, която е сред най-големите данъкоплатци на Русия. Следователно той се е облагодетелствал от хората, които са отговорни за анексирането на Крим и дестабилизацията на Украйна. Той също така е сред водещите руски бизнесмени, участващи в икономически сектори, които са голям източник на ресурси за правителството на Руската федерация, отговорно за анексирането на Крим и дестабилизацията на Украйна“, аргументират се от Европейския съюз.

Жестоки санкции спрямо Абрамович наложи и Великобритания.