Барселона не може да регистрира девет от своите футболисти за следващия сезон в Примера дивисион, а причината за това са финансовите проблеми на каталунците.

„Блаугранас“ не могат да се впишат в наложения им нов таван на заплатите, който през това лято беше смъкнат още, въпреки че само преди години беше намален от 558 милиона паунда на 232 милиона. За да облекчат състоянието си, каталунците трябва спешно да намерят 100 милиона паунда до края на месеца.

На 30 юни изтичат наемите на Жоао Кансело и Жоао Феликс и те трябва да се завърнат в Барселона. В същото време Иниго Мартинес и Витор Роке не могат да бъдат регистрирани заради нестандартния начин, по са картотекирани през миналия сезон и сега същата хватка не може да бъде приложена.

Първите професионални договори на собствените юноши Алехандро Балде, Ламин Ямал, Пау Кубарси и Ектор Фонт все още не са приети от Ла Лига. Освен това каталунците продължават юридическата битка относно статута на продукта на клубната  сиакадемия Гави. Ако той преподпише договора си, то изброените други четирима юноши ще попаднат над тавана на заплатите.