Феновете на Барселона ще трябва да почакат още часове, преди да видят как Роберт Левандовски подписва договор с любимия им клуб. Макар каталунците да анонсираха, че полският голмайстор ще бъде представен официално в понеделник вечер, това не се случи.

Ръководителят на отдела за връзки с обществеността на Барселона Хосеп Игнаси Масиа обяви, че представянето ще бъде в 21:00 часа, докато тече открита тренировка на тима по време на предсезонното турне в Маями.

Първоначално Барселона обяви, че Лева ще бъде представен в друг час, но впоследствие събитието бе отложено с 24 часа и така ще се състои във вторник вечер. Една от причините за забавянето е, че каталунците искат всичко около медицинските прегледи на 33-годишната голова машина да приключи и да не се прибързва. 

От публикации на Барса в социалните мрежи стана ясно, че Левандовски е минал успешно прегледите. Звездата позира с вдигнат палец и с предпазна маска, която прикрива усмивката му.

Както вече стана ясно, Барса и Байерн обявиха сделката, а договорът на Левандовски ще бъде за 3 години с опция за удължаването му за още една. Каталунците ще платят на баварците за правата му 45 милиона евро фиксирана цена, плюс 5 милиона евро бонуси.