След изненадващото привличане на Марио Гьотце от Борусия (Дортмунд) за следващия сезон Байерн е набелязал още един германски национал от редиците на „жълто-черните”.

Според кьолнски вестник „Експрес” шефовете на баварците ще направят всичко възможно да привлекат и централния бранител Матс Хумелс. Спортният директор на Байерн Матиас Замер има голям интерес към защитника, който е силно желан и от бъдещия треньор Хосеп Гуардиола.

Слуховете, че 24-годишният бранител вече е подписал предварителен договор с баварците, бяха отречени от баща му и в същото време негов мениджър Херман Хумелс.

„Няма нищо такова. Синът ми има договор до лятото на 2017 година и в него няма освобождаваща клауза”, сподели Херман Хумелс, към чийто син има интерес и от страна на Барселона, но на този етап никакви конкретни оферти.

Ако имащият 24 мача за германския национален отбор бранител премине в Байерн, това ще негово завръщане в Мюнхен. От 1995 до 2008 година той бе собственост на баварците, но има само един официален мач в Бундеслигата за тях. След едногодишно преотстъпване през 2009 година той премина в Дортмунд.