Бразилският национал Неймар ще напусне Сантос през лятото, но не в посока Испания, а ще потегли към германската Бундеслига и по-точно Байерн. Това твърди бившият вицепрезидент на Сантос Висенте Кашионе, цитиран от spox.com.

„Имам тази информация от първа ръка. Всичко е факт. Неймар вече е подписал с Байерн”, написа Кашионе в своя блог. През 90-те години на миналия век адвокатът и бивш бразилски конгресмен бе подкрепен от Краля на футбола Пеле в кампания за кметски избори на град Сантос в щата Сао Пауло.

„Не спекулирам. Информацията не може да бъде оспорена. От август Неймар ще бъде част от състава на този отбор”, убеден е напълно 70-годишният адвокат.

За последно Барселона и Реал (Мадрид) бяха считани за фаворити в борбата за подписа на 21-годишния нападател, но според Гаскойн нещата са съвсем различни.

„Неговата цел не е Испания, както всички предполагат. Не Барселона, не Мадрид. Той отива в Германия. Всеки, който се съмнява, просто трябва да изчака”, завършва бившият функционер.

Неймар има 32 мача и 20 гола за бразилския национален отбор. Договорът на нападателя със Сантос изтича през лятото на 2014 година и той неведнъж е обявявал, че смята да го изпълни докрай.