Европейският шампион Байерн (Мюнхен) победи с 1:0 първенеца на Северна и Централна Америка Тигрес във финала на Световното клубно първенство в Катар. Германците спечелиха трофея за втори път в историята си след 2013 година, когато надделяха на мароканския Раджа Казабланка (2:0). 

Байерн спечели поред всичко възможно във футбола в рамките на една година - Бундеслигата, Купата на Германия, Шампионската лига, Суперкупата на Европа и Суперкупата на Германия, а сега и Световното клубно първенство и повтори постижението на Барселона от 2009 година, когато каталунците вдигнаха шест трофея от различни турнири и влязоха в историята.

Winbet - удвои тръпката от играта! (18+)

Двата бивши отбора на футболната ни легенда Емил Костадинов - Байерн и Тигрес не впечатлиха със зрелищна игра през по-голямата част от двубоя тази вечер, като мексиканците предпочитаха да се бранят, а германците не се напрягаха особено, за да стигнат до вратата им, за което говори и статистиката - 19:3 удари към вратата и 9:1 в нея.

Първата по-опасна ситуация в мача дойде в първата минута, когато Жиняк опита да стреля към вратата на Байерн, но бранител отби удара му.

Баварците отвърнаха в 18-ата минута, когато гол на Джошуа Кимик беше отменен след ВАР заради засада при развитието на атаката. До края на първата част европейският клубен шампион още веднъж се размина с гола, когато Лерой Сане удари напречната греда в 34-ата минута.

Втората част също започна с по-активна игра на Байерн, а удар на Серж Гнабри в 51-ата минута премина на сантиметри над гредата.

По-малко от десет минути след това германците поведоха след попадение, което отново трябваше да бъде подлагано под съмнение с ВАР. Бенджамен Павар се възползва от отскочила топка в наказателното поле в 59-ата минута и изведе тима си напред (1:0).

Минути след това Тигрес имаше претенции за дузпа за игра с ръка на бранител в наказателното поле, но реферът замълча. 

До края европейският шампион задържаше повече топката и не даде особен шанс на мексиканците да изравнят. Напротив Толисо удари гредата десет минути преди края, Селседо едва не си вкара автогол в 83-ата, а две по-късно баварците пропуснаха на два пъти в рамките на секунди, когато Чупо-Мотинг и Коста пропуснаха.

В продължението на мача Тигрес опита да стигне до нещо повече с центрирания в наказателното поле на Байерн, но не успя.

За най-добър футболист в турнира беше определен Робърт Левандовски от Байерн, а голмайстор на надпреварата стана Андре-Пиер Жиняк от Тигрес с 3 гола.