Легендата на немския футбол Франц Бекенбауер реагира на изказванията на боса на ФИФА Сеп Блатер, че Германия е купила домакинството си на Световното първенство през 2006 година.

"Не мога да проумея твърденията и внушенията на Сеп Блатер, че Германия е купила домакинството си на Световното първенство през 2006 година. Той заблуждава още при резултата. Гласуването беше 12:11 в наша полза, а не 10:9. Решаващото при избора е, че всички европейци застанаха решително зад нас", коментира пред “Билд” Бекенбауер, който бе шеф на организационния комитет по кандидатстването и домакинството на Германия на Мондиал 2006.

Според Блатер един човек напуснал залата при гласуването и това е новозеландецът Чарлс Демпси, който почина през 2008 година. Според информация на "Билд" пък Демпси е бил дал писмена декларация, че при гласуването ще подкрепи Германия. Така резултатът би бил още по-убедителен.

В края на миналата седмица босът на Германската футболна лига (ГФЛ) и президент на Борусия (Дортмунд) Герхард Раубал призова Блатер да подаде оставка, след като стана ясно, че бившият бос на ФИФА Жоао Хавеланж е получавал подкупи за раздавана на домакинства на световни първенства.