Почетният президент на германския колос Байерн (Мюнхен) Франц Бекенбауер разкритикува играчите на отбора за слабата им игра при домакинската загуба от Борусия (Мьонхегладбах) с 0:1 на старта на новия сезон в Бундеслигата.

"Много ясно се видя безпомощността на Байерн. Може би в отбора твърде много разчитат на най-добрите си футболисти Ариен Робен и Франк Рибери, а те не бяха възстановени на сто процента. Кой знае, може да се окаже, че загубата е била за добро. За момента обаче не виждам нищо добро в нея", коментира Кайзера.

В същото време наставникът на баварците Юп Хайнкес също не скри разочарованието си от загубата и слабата игра на неговия тим, но приема нещата спокойно и е оптимист за следващите мачове.
112.jpg
“Трябваше да натиснем повече съперника и да го принудим да греши. Но това не се случи в този мач. Гостите бяха доста добре организирани. Бяха като мрежа на паяк по терена, а ние не спряхме да се оплитаме в нея. Нямаше да ни е лесно, но в крайна сметка всичко си зависеше от нас. Не успяхме да превърнем доминацията, която имахме в положения“, сподели Хайнкес.

“Случват се и такива мачове. Трябва да сме спокойни и да продължим да работим здраво, за да спечелим следващия мач. Ще седнем и ще анализираме двубоя“, допълни наставникът.

Следващият двубой на Байерн в Бундеслигата е на 13 август, когато гостува на Волфсбург. /БЛИЦ