Белгия и Португалия завършиха 0:0 в приятелски мач, който се игра на стадион “Крал Бодуен” в Брюксел и бе част от подготовката на двата тима за световното първенство по футбол в Русия от 14 юни до 15 юли. Срещата бе под №100 за Ян Вертонген с екипа на белгийския национален тим. Бранителят на Тотнъм получи специален плакет преди началото на мача. Гостите играха без голямата си звезда Кристиано Роналдо, който все още си почива след изморителния сезон с Реал (Мадрид) и спечелването на Шампионската лига.

Защитникът на "червените дяволи" Венсан Компани получи поредна контузия и беше сменен принудително в началото на второто полувреме. Засега не се знае какво точно е състоянието му и дали няма да пропусне Мондиал 2018. 

В следващите си контроли Белгия играе с Египет (6 юни) и Коста Рика (11 юни), а след това са срещите от груповата фаза на Световното срещу Панама (18 юни), Тунис (23 юни) и Англия (28 юни).

"Мореплавателите" имат още една проверка срещу Алжир (7 юни) и след това са на Мондиала, където ще срещнат в групата си Испания (15 юни), Мароко (20 юни) и Иран (25 юни).