“Сините” от Лондон бяха спечелили преди това като гости с 3:1 и с общ резултат 7:5 се класираха за следващата фаза на най-комерсиалния европейски клубен турнир.

“Показахме характер и качество и трябва да бъдем горди с тези играчи, защото те се справиха фантастично. Феновете ще бъдат много доволни от отбора. В самото начало взехме инициативата, затова трябва да похваля моите играчи, особено Лукаш, който свърши много работа в центъра на терена. Натиснахме съперника и бяхме много близо до обрата. Но когато играеш срещу добър тим като Челси, винаги си наказван за грешките си”, заяви след мача Бенитес.

“Мислехме си, че Стивън Джерард може да играе, но той се почувства зле и трябваше да остане извън терена. Не знам какво са си помислили Челси за това, че той няма да играе, но трябва да похваля останалите си играчи за страхотната работа. Естествено има разочарование, когато се губи, но когато поражението идва по този начин, можем да напуснем терена с високо вдигната глава и да бъдем горди. Сега можем да гледаме на срещите си във Висшата лига по-позитивно, защото показахме, че можем да вкараме 4 гола на “Стамфорд Бридж””, завърши испанският специалист. /БЛИЦ