След невероятна драма пред препълнените трибуни на "Стамфорд Бридж" в Лондон Челси успя да се класира за 1/2-финалите на Шампионската лига, след като завърши 4:4 в реванша с Ливърпул и с общ резултат 7:5 от двата мача продължава в следващата фаза на най-престижния европейски клубен турнир. Срещата започна спокойно, но в 12-ата минута Дирк Кайт проби през центъра на отбраната на домакините и подаде към Йоси Бенаюн, който с пета изведе чудесно Фернандо Торес, но испанецът опропасти страхотна възможност за откриване на резултата. След още 7 минути игра Ливърпул поведе след куриозен гол на Фабио Аурелио, който от пряк свободен удар матира Чех за 1:0. Чешкият вратар на Челси допусна фрапантна грешка, след като очакваше центриране и тръгна напред, като остави вратата си празна, а в същото време бе за стена бе използван само един човек. В 28-ата минута сръбският бранител на домакините Бранислав Иванович задържа Шаби Алонсо в наказателното поле и съдията Канаталехо отсъди дузпа за Ливърпул, реализирана безапелационно от Шаби Алонсо за 2:0 в полза на гостите. В 36-ата минута Никола Анелка влезе на мястото на Саломон Калу, след като Челси се нуждае от някаква радикална промяна, за да спре гостите, които са тръгнали да правят пълен обрат от двата сблъсъка. В края на полувремето след центриране от дълбочина Дирк Кайт стреля много опасно с глава, но ударът му бе избит с вещина от Петър Чех. При продължението на атаката се стигна до карамболи, при които защитниците на Челси се налагаше да изчистват малко преди голлинията.
След почивката в 51-ата минута Анелка проби отдясно по тъчлинията и почти достигнал ъгловото флагче центрира по земя, а Дидие Дрогба леко отклони топката, за да заблуди Рейна, който не можа да хване коженото кълбо и сам си го вкара, за да бъде намален резултата за 1:2. Четири минути по-късно Дидие Дрогба стреля опасно от пряк свободен удар, но топката опъна мрежата от външната й страна. В 57-ата минута обаче от пряк свободен удар почти фронтално срещу вратата на Рейна бразилският защитник Алекс с истинска бомба проби стената и опъна мрежата зад испанския страж за 2:2. В 65-ата минута Михаел Балак пропусна страхотна възможност да вкара трети гол за Челси, след като бе изведен от Дидие Дрогба малко зад точката на дузпата, но стреля право в ръцете на Рейна. Малко след това Фернандо Торес опита да изненада Чех с удар отдалеч, но топката премина покрай вратата. В 77-ата минута Балак изведе страхотно Дидие Дрогба, който напредна в наказателното поле на гостите и подаде към Франк Лампард, за който не представляваше никаква трудност да се разпише за 3:2 на празна врата. До края на срещата обаче предстояха още драми. В 81-ата минута със страхотен истрел отдалеч и рикошет в крак на защитник Лукаш Лейва възстанови отново статуквото за 3:3, а след още 120 секунди игра надеждите на гостите за пълен обрат и дори за 1/2-финал се съживаха, тъй като Риера проби отляво и центрира, а Дирк Кайт с глава от малкото наказателно поле вкара четвърти гол за Ливърпул, за да поведат гостите с 4:3. В 89-ата минута пък Анелка получи една топка отдясно и подаде към Лампард, който стреля, а топката се отби първо в лявата, а после и в дясната греда, за да влезе в мрежата за крайното 4:4. 

ЧЕЛСИ - Ливърпул 4:4 (7:5 общ резултат)
0:1 Аурелио (19), 0:2 Алонсо (29-дузпа), 1:2 Рейна (50-автогол), 2:2 Алекс (58), 3:2 Лампард (76), 3:3 Лукаш (81)
3:4 Каут (83), 4:4 Лампард (89)

Челси: Чех, Коул, Карвальо, Алекс, Иванович, Есиен, Лампард, Балак, Малуда, Калу (36- Анелка), Дрогба (90- Ди Санто)

Ливърпул: Рейна, Арбелоа (85- Бабел), Карагър, Шкъртел, Аурелио, Алонсо, Маскерано (69- Риера), Лукаш, Каут, Бенаюн, Торес (80- Нгог)

Жълти картони: Иванович, Карвальо, Коул (Ч); Бенаюн, Арбелоа (Л)
Съдия: Луис Медина Канталехо, Испания
Стадион: "Стамфорд Бридж"

Байерн Мюнхен и Барселона пък завършиха 1:1 и така с общ резултат 5:1 "каталунците" се класираха за 1/2-финалите в Шампионската лига. Пред 66 000 зрители на "Алианц Арена" в Мюнхен Байерн натисна Барселона в началните 10 минути, в които обаче ще се запомнят с удар на Зе Роберто покрай вратата, пазена от Валдес. Лека полека "каталунците" взеха инициативата, въпреки че в 14-ата минута Франк Рибери финтира капитана на Барса Карлес Пуйол, след което пропусна изгодно положение за откриване на резултата. В 20-ата минута пък Сейду Кейта стреля неточно и не успя да затрудни с нищо вратаря Бут. Барса владееше повече топката, но така и не създаваше изгодни положения пред вратата на домакините. В 34-ата минута удар на Самуел Ето*о бе избит от Бут, а след още две минути доста активния в този мач бразилец Даниел Алвеш стреля покрай вратата. В 44-ата минута Лука Тони пропусна страхотна възможност за откриване на резултата, след като проби отляво, но стреля на сантиметри от страничната греда.
След почивката в 47-ата минута Байерн Мюнхен поведе след гол на френската си звезда Франк Рибери, който бе изведен със страхотен пас от бразилеца Зе Роберто, който прокара една топка зад защитата, като избегна опита за изкуствена засада, а Рибери бе на точното място пред малкото наказателно поле, за да матира Валдес след два финта за 1:0. И след гола обаче гостите продължиха да диктуват събитията на терена, въпреки че продължиха да играят на ходом. В 73-ата минута след многоходова комбинация на "каталунците"  Сейду Кейта материализира игровото им и изравни резултата за 1:1 след топовен изстрел от границата на наказателното поле. До края на срещата не се случи нищо запомнящо се и така Барселона се класира за 1/2-финалите на Шампионската лига. Там испанският гранд ще спори за място във финала с английския Челси.

Байерн Мюнхен - БАРСЕЛОНА 1:1 (1:5 общ резултат)
1:0 Рибери (47), 1:1 Кейта (73)

Байерн: Бут; Лел, Лусио, Демикелис, Лаам; Соса (78 - Боровски), Ван Бомел, Отъл, Зе Роберто (77 - Алтинтоп); Рибери; Тони
Старши треньор: Юрген Клинсман
Барселона: Валдес; Д. Алвеш, Пуйол, Пике, Абидал, Шави, Туре, Кейта; Меси, Иниеста (78 - Хлеб), Ето*о
Старши треньор: Хосеп Гуардиола

Жълти картони: Лусио, Демикелис, Боровски, Лел (Байерн); Д. Алвеш, Пуйол (Барселона)
Съдия: Роберто Розети (Италия)
Стадион: "Алианц Арена", Мюнхен 66 000 зрители