“Сините” от Лондон се класираха за 1/3-финалите, където ще срещнат Барселона, след общ резултат 7:5 от двата мача с “мърсисайдци”, след като ги победиха с 3:1 насред “Анфийлд”.

“Бяхме много ядосани на почивката, тъй като не можахме да направим нищо така, както го бяхме планирали. Знаехме, че не трябва да оставяме много свободни пространства за тактически силен отбор като Ливърпул. Бяхме се прибрали твърде много, а трябваше да атакуваме доста по-рано. Загубихме доста единоборства през първото полувреме. На почивката си казахме, че това не е начинът, по който трябва да играем и през второто полувреме. Точно затова обичам да работя с този тим, тъй като всички реагираха добре след почивката. Те знаеха, че трябва да вкарват голове”, сподели на пресконференцията след мача Хидинк.

“Играчите бяха също толкова ядосани, колкото и треньора. Понякога губя контрола върху тях, но те знаеха, че не играят добре. Играхме срещу отбор, който играе чудесен футбол. Когато им оставиш твърде много свободни пространства, получаваш проблеми. Преживял съм много драматични мачове, като този, в който футболистите допускат безброй грешки. Затова и беше толкова атрактивен, особено през второто полувреме. Мислиш си, че си на дъното и изведнъж тимът реагира и отново е над съперника”, завърши холандският специалист. /БЛИЦ