Рафаел Бенитес се прояви като джентълмен броени часове, след като беше уволнен от Реал (Мадрид). Бившият треньор на „белия балет” наруши своето мълчание, благодари на клуба и пожела успех на Зинедин Зидан, който го замени на поста.

Той бе освободен в понеделник след седем доста тежки месеца на "Сантяго Бернабеу". Рафа публикува своето писмо в личния си сайт.

"Сега, когато вече не съм треньор на Реал (Мадрид), бих искал да използвам тази възможност, за да се сбогувам с всички хора от всички нива в клуба. Благодаря на всички - от Съвета на директорите, изпълнителните директори и работниците, както и на всички фенове. За мен бе чест и привилегия да водя този велик клуб в който съм израснал като човек и треньор от най-ниските нива чак до първия отбор.

Като мадритист от Мадрид, който е пропит с традициите и ценностите на тази институция, която аз научих в стария спортен град Кастелана, искам да кажа, че за мен бе чест да защитавам цветовете на Реал.

Искам да пожелая късмет на Зинедин Зидан и неговия екип. Пожелавам на всички треньори и играчи на Валдебебас и "Бернабеу" всичко най-добро и късмет. С цялото ми уважение и благодарност. Само Реал и нищо друго!”, написа Бенитес.