Опитай късмета си с БЛИЦ ГЕЙМ 3!

Българският нападател Димитър Бербатов вече дебютира за Фулъм. Доскорошният футболист на Манчестър Юнайтед игра днес при загубата от Уест Хям с 0:3. Бербатов влезе на почивката и промени играта на Фулъм, но крайният резултат вече беше ясен, след трагичното представяне на съотборниците му през първата част. Именно през първото полувреме нападателят Младен Петрич бе един от най-слабите в редиците на Фулъм. След почивката Бербатов и Уго Родайега си взаимодействаха много добре, с което подсказаха, че занапред може би ще бъдат титулярните нападатели на Мартин Йол. Да не забравяме и Брайън Руиз, бившата звезда на Твенте.

Екипът на агенция БЛИЦ ви представя конкурентите и евентуалните партньори на Димитър Бербатов в атаката на Фулъм.

Нападатели в тима от "Крейвън Котидж" са петима - Димитър Бербатов, Брайън Руиз, Младен Петрич и Уго Родайега. Младият италианец Марсело Трота е петият нападател, който обаче едва ли ще получи много шансове за изява.

Мениджърът на Фулъм Мартин Йол залага на схема 4-4-1-1, двама нападатели играят един зад друг. В мачовете от началото на сезона той залага на двойката Петрич – Руиз, като и в двата мача хърватинът действа като централен нападател, дейно подпомаган от колумбийския национал. В двата двубоя Родайега влиза като резерва на мястото на Петрич, който вече има 2 гола през новия сезон.

Хърватинът е на 31 години и е изключително опитен играч. В кариерата си е преминал през Грасхопър, Базел, Борусия (Дортмунд) и Хамбургер. Хърватинът е избухлив и повратлив нападател, който притежава точен и силен изстрел. За клубните си отбори е изиграл общо 350 мача и е вкарал 142 гола (според официалната статистика). За националния отбор на Хърватия има 44 мача и 12 гола.

petric.jpg

Костариканският национал Брайън Руиз впечатли всички с представянето си в Твенте, където игра с Николай Михайлов. През сезон 2009/2010 той заби 24 гола в 34 мача в холандското първенство. Кариерата на Руиз започва в местния Алуеленсе, но само след един сезон той е забелязан от скаутите на белгийския Гент, които веднага го привличат в редиците си. След 3 сезона, 84 мача и 22 гола, Твенте го купува. В Холандия Руиз показва класата си и привлича вниманието не редица клубове. С червения екип той изиграва 96 мача, в които вкарва 44 гола. През миналата година преминава във Фулъм, но до момента в 27 мача реализира едва 2 гола. За родината си Руиз има 36 мача със 7 гола. Костариканецът прилича много на Бербатов по начина си на игра. Той е техничен, но не особено бърз. Висок е и се слави със страхотен усет за пласиране и много добър поглед върху играта –  компоненти, които са част от качествата на българина.

ruiz.jpg

Колумбиецът Уго Родайега разполага със сериозна визитка. Той е на 27 години и влезе в историята на бившия си клуб Уигън като играчът, отбелязал най-много голове за отбора във Висшата лига. До 2005 година той се подвизава в родината си, след което заминава за Мексико. Там играе за Монтерей, Атлас и Некакса. След като се превърна в основен голмайстор на последния клуб Родайга е купен от Уигън срещу 4,5 милиона паунда. В първия си английски клуб той прекара 3 сезона, като за 112 мача вкара 24 гола и записа името си със златни букви в историята на клуба. В края на последния сезон договорът му с клуба бе прекратен и той премина като свободен агент във Фулъм. Колумбиецът се слави със силен десен крак. Той е бърз и повратлив и може да играе както като централен нападател, така и като крило и втори нападател. Родайега има 43 мача и 8 гола за Колумбия. Срещу Уест Хям днес Родайега показа добро взаимодействие с Бербатов и нищо чудно именно двамата да започнат следващата среща в атаката на Фулъм. В края на второто полувреме Родайега действаше в по-предни позиции, а Бербатов задържаше топката зад него и го извеждаше в удобни положения.

rodalega.jpg

Последният конкурент на Бербатов е Марсело Трота. Той е едва на 19 години и има един единствен мач за Фулъм. Юноша е на Наполи. Манчестър Сити го взема в академията си през 2008 година, но само след един сезон отива в школата на Фулъм. На два пъти е преотстъпван на други отбори, а впечатление прави статистиката му за Уикъмб – 8 мача и 8 гола. На 7 април 2012 година записва дебют за Фулъм – влиза в 88-ата минута при победата над Болтън с 3:0. Преминал е през всички възрастови групи на националния отбор на Италия.

trota.jpg