Димитър Бербатов коментира назначението на Жозе Моуриньо за мениджър на един от бившите тимове в състезателната кариера на българина Тотнъм. Бившият нападател сподели, че Специалния е перфектен заместник на уволнения Маурисио Почетино и няма да прави никакви компромиси към играчите.

“Почетино е изключението в съвременния футбол. Той бе в Тотнъм толкова дълго. Нуждаеха се от промяна. В последно време не постигаха резултати, а всички очакваме повече от тях. Това решение не бе взето лесно, но беше нужно”, заяви Бербатов пред световен букмейкър.

"С визитката си Моуриньо е доказал, че не се церемони пред никого. Ако го уважаваш, той ще се държи по същия начин. Играчите ще искат да му покажат на какво са способни. Той ще допринесе с нови идеи и нов стил на игра. Във всеки клуб играчите са под определена йерархия. Някои знаят, че са титуляри и мястото им е гарантирано. При Моуриньо обаче нещата не стоят по този начин. Според мен футболистите са развълнувани от идването на Жозе, тъй като ще са водени от един от най-добрите мениджъри в света. Това е страхотна възможност за него”, убеден е българинът.

„Назначаването на Жозе в Тотнъм крещи, че бордът е наясно, че иска да докара трофеи в Лондон. Има опита и може да постигне победата, така че отборът трябва да се възползва. Той е печелил толкова много през кариерата си, така че ще е интересно как това ще се случи в Тотнъм“, каза още Бербо.

Първият мач на Моуриньо начело на Тотнъм е гостуване на Уест Хям в събота от 14:30 часа българско време.