Димитър Бербатов е титуляр за Манчестър Юнайтед в домакинството на Уигън. Мачът от 18-ия кръг на Висшата лига стартира в 17:00 часа на "Олд Трафорд" и ще бъде предаван директно по Диема.

За българския нападател това е втори случай от началото на сезона във Висшата лига, в който той попада сред титулярите на "червените дяволи". Предишният беше на 24 септември - равенството 1:1 срещу Сток Сити.

В днешната среща Митко ще действа на върха на атаката, партнирайки си с Хавиер Ернандес-Чичарито. Големият липсващ за Манчестър Юнайтед е Уейн Рууни, за когото Сър Алекс Фъргюсън е взел решение да го остави на резервната скамейка срещу Уигън. На пейката е и Дани Уелбек, който сравнително често получаваше шанс за изява в предишните мачове от началото на сезона.

Заради многото проблеми в защита Сър Алекс се принуждава да върне в отбрана халфовете Майкъл Карик и Антонио Валенсия. Последният днес ще играе на десния бек, Патрис Евра ще бъде на левия, а двойка централни защитници ще са Карик и Джони Еванс. В халфовата линия ще бъдат Нани, Гигс, Гибсън и Парк.

Както е известно, Бербо влезе на смяна преди дни при категоричната победа с 5:0 над Фулъм и само за няколко минути успя да блесне, разписвайки се с пета. Днес Митко получава шанс за изява в стартовите единадесет, както беше и миналата година по същото време. На 26 декември "червените дяволи" домакинстваха на Съндърланд и спечелиха с 2:0, като и двете попадения вкара Бербо - в 5-ата и 57-ата минути.

utd.jpgСтартовият състав на Манчестър Юнайтед: Андрес Линдегаард, Антонио Валенсия, Майкъл Карик, Джони Еванс, Патрис Евра, Джи-Сунг Парк, Дарън Гибсън, Райън Гигс, Нани, Хавиер Ернандес, Димитър Бербатов
Резерви: Давид Де Хеа, Езекиел Фрайърс, Рафаел Да Силва, Дани Уелбек, Уейн Рууни, Маме Бирам Диуф, Федерико Македа