Кристиано Роналдо беше избран за Играч №1 на 2016 г. на ФИФА. Мегазвездата на Реал (Мадрид) спечели 34, 54 процента от гласовете. Церемонията се проведе в Цюрих. В челната тройка са още Лионел Меси (Барселона)  с 26,42 процента, и Антоан Гризман (Атлетико Мадрид) - със 7,53. Както е известно, Роналдо спечели анкетата на „Франс Футбол“ преди месец.

От тази година двата най-ценни индивидуални трофеи във футбола се връчват отделно. В кариерата си португалецът има четири „Златни топки“, два от които получи от ФИФА съвместно с френското списание (2013 и 2014 година, а през 2008-а нападателят беше почетен и от France Football, и световната футболна централа).

Лионел Меси не присъства на церемонията. Официалната причина беше предстоящият мач на каталунците в сряда срещу отбора на Атлетик (Билбао). Освен Меси, за Цюрих предпочете да не лети и Неймар. 

За сметка на това празника уважиха Диего Марадона, бразилските легенди Роналдо и Роберто Карлос, Карлес Пуйол и други. Водеща на церемонията пък беше сексапилната актрика и модел Ева Лонгория.
Звездата от сериала "Отчаяни съпруги" придаде блясък на сцената, а неин партньор беше германският шоумен Марко Шрейл.

ВСИЧКО ЗА ИСПАНСКАТА ПРИМЕРА ДИВИСИОН -ТУК!