Борусия Дортмунд постигна лесна победа с 4:1 над четвъртодивизионния Фьоникс Любек в мач от първия кръг на Купата на Германия, игран на „Фолкспаркщадион“ в Хамбург.

„Жълто-черните“ поведоха още в третата минута на срещата, когато Паскал Грос центрира перфектно от ъглов удар и качи топката на главата на Валдемар Антон, който отблизо я прати в мрежата.

В 31-вата минута Борусия реализира и второ попадение. Емре Джан изпълни точно дузпа в горния десен ъгъл.

В първата добавена минута за първата част Дортмунд стигна до трети гол. Паскал Грос пусна извеждащо подаване за Юлиан Бранд, който остана очи в очи с вратаря и с хубав удар прати топката във вратата – 0:3.

Фьоникс Любек все пак успя да върне едно попадение в 55-ата минута на срещата, когато Обринна Лока стреля от границата на наказателното поле към горния десен ъгъл и не остави никакви шансове на влезлия от пейката Александер Майер.

Час игра след началото Фьоникс бе близо до втори гол, след като Еманюел Еду проби между двама бранители на Дортмунд и нанесе удар, който обаче срещна левия страничен стълб.

Само две минути след това Борусия Дортмунд окончателно сложи точка на спора с четвърти гол. Ян Коуто пусна пас по земя за Жулиен Дюранвил, който остана сам срещу вратаря и го прехвърли, с което оформи крайното 1:4.