Тази вечер от 22:00 часа Барселона и Байерн (Мюнхен) излизат един срещу друг  битката на титаните в Шампионска лига. Интригуващата среща ще се играе в Лисабон, а както е известно, победителят се излъчва в един мач. 

Двата колоса са печелили по пет пъти трофея в най-престижния турнир. Те ще се изправят за 13-и път днес в мач от евротурнирите. За момента германският първенец е спечели седем от тези срещи, а испанският е побеждавал три пъти.

За последно те играха на полуфиналите в Шампионската лига през 2015 година, когато Барса отстрани Байерн след 3:0 и 2:3 и след това спечели титлата на финала срещу Ювентус.

efbet - 1000 лв. Нов Онлайн Казино Бонус

Двата колоса могат да се похвалят с напълно различни сезони зад гърбовете си. Барселона не успя да спечели нито титлата в Испания, нито Купата на Краля, оставяйки Шампионската лига като своя единствена надежда за спасяване на сезона. 

Баварската машина пък завоюва титлата в Германия убедително, а за финал на домашния сезон разби и Леверкузен на финала за Купата на страната. Сега Роберт Левандовски и компания, водени от треньора Ханс Флик, ще се стремят да продължат и мечтата си за требъл. 

Лео Меси и съотборниците му преодоляха Наполи на 1/8-финалите след 3:1 в реванша на "Камп Ноу". Момчетата на Кике Сетиен не бяха чак толкова убедителни в представянето си, за да стреснат Байерн.

Баварците надиграха категорично Челси с 4:1 в реванша и с общ резултат 7:1 са на 1/4-финал.

В състава на Барса ще липсва единствено трайно контузения Самюел Юмтити. Усман Дембеле вече е възстановен и се очаква да бъде в групата. Серхио Бускетс и Артуро Видал изтърпяха своите наказания и също ще са на разположение на Кике Сетиен.

За Байерн продължава да отсъства Бенжамен Павар. С проблеми преди мача бяха Жером Боатенг, Кингсли Коман и Алфонсо Дейвис но и тримата вече са възстановени и се очаква да бъдат в единайсеторката довечера.

Вероятни състави:

БАРСЕЛОНА: Тер Стеген, Семедо, Пике, Ленгле, Алба, Роберто, Бускетс, Видал, Де Йонг, Суарес, Меси

БАЙЕРН: Нойер, Кимих, Боатенг, Алба, Дейвис, Тиаго, Горетцка, Коман, Мюлер, Гнабри, Левандовски

Лисабон, стадион "Луш"
Съдия: Дамир Скомина (Словения)

Програмата на турнира до самия финал в Лисабон:

1/4-финални сблъсъци
12 август (сряда) от 22:00 часа: Аталанта – ПСЖ 1:2 на стадион "Да Луж"
13 август (четвъртък) от 22:00 часа: РБ ЛАЙПЦИГ – Атлетико (Мадрид) 2:1 на стадион "Жозе Алвеладе"
14 август (петък) от 22:00 часа: Барселона – Байерн на стадион "Луш"
15 август (събота) от 22:00 часа: Манчестър Сити – Лион на стадион "Жозе Алвеладе"

1/2-финални двубои
18 август (вторник) от 22:00 часа: ПСЖ – РБ Лайпциг
19 август (сряда) от 22:00 часа: Барселона/Байерн – Манчестър Сити/Лион

Финал на 23 август (неделя) от 22:00 часа
(Барселона/Байерн - Манчестър Сити/Лион) - (ПСЖ - РБ Лайпциг)