Бившият съотборник на Христо Стоичков в Барселона Сержи Бархуан беше назначен временно за треньор на каталунците. 49-годишният специалист до момента беше начело на втория тим на „блаугранас“.

Бившият ляв бек заменя на поста Роналд Куман, който беше уволнен през нощта след загубата с 0:1 от Райо Валекано снощи. Сержи ще бъде начело на Барса до назначението на постоянен треньор, а след това ще се върне към задълженията си към дублиращия отбор.

Счита се, че новият наставник на каталунците ще бъде Шави Ернандес, който в момента е треньор на катарския Ал Сад. Според испанските медии, Барселона ще плати неустойка от 1 милион евро, за да върне клубната си легенда на „Камп Ноу“, но в нова роля.

Президентът Жоан Лапорта днес е представил Сержи Бархуан на играчите на „блаугранас“ на днешното занимание на клубната база. Първата изява на временния треньор пред медиите ще бъде в петък, когато ще даде пресконференция за предстоящия мач с Алавес.

Сержи започва треньорската си кариера в школата на Барса, а след това работи начело на мъжките отбори на Рекреативо, Алмерия, Майорка и китайския Жеджианг Грийнтаун. През това лято беше назначен начело на втория отбор на Барселона.