Бившият треньор на Реал (Мадрид) Вандерлей Люксембурго нападна звездата на тима Кристиано Роналдо. Според бразилския специалист португалецът се е самозабравил и се бърка в работaта на треньора.

"Роналдо трябва да разбере, че не той е треньорът. Сигурен съм, че Зинедин Зидан ще бъде лидер в съблекалнята, какъвто беше на терена и ще му се противопостави успешно".

„Роналдо и Меси се различават много, но Лионел никога не е тръгнал да се бърка в работите на треньорите на Барселона. Меси е само играч. Меси е уникална звезда, но е футболист и никога няма да си позволи да иззема функциите на треньора“, добави бившият треньор на Реал Мадрид.

Вандерлей Люксембурго бе назначен за треньор на "белите" в края на декември 2004 година. Той бе начело на тима по-малко от година. През декември 2005 президентът на "кралете" Флорентино Перес взе решение да го освободи заради незадоволителни резултати, въпреки че дни преди това обяви публично, че му има доверие. Така бразилецът стана поредната жертва на сегашния бос на клуба.